COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Koreaanse kapsalon met vega kip

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 1 zak vegetarische kip (Happy)
  • Zoete aardappel
  • 1 pak geraspte cheddar
  • 1 pak geraspte mozzarella
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 ui
  • (Frituur)olie

Sausmix:

  • 2 el gochujang (Koreaanse rode peperpasta)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl fijngesneden knoflook

Extra benodigdheden:

  • Ovenbestendige schaal

BEREIDINGSWIJZE


Snijd de ui in reepjes en de vegetarische kip in plakjes. Snijd de ijsbergsla in fijne repen. Snijd de zoete aardappels in frieten. Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom.



Verwarm olie in een pan. Fruit de ui circa 3 minuten en voeg vervolgens de vegetarische kip toe. Roerbak de kip circa 2 minuten. Schep de saus bij en meng alles goed door elkaar.



Verhit de frituurolie tot 170 °C. Frituur de zoete aardappel circa 5 minuten.



Stapel de ingrediënten op elkaar. Begin met een laagje ijsbergsla, verdeel de kip over de sla. Leg de zoete aardappel erbovenop en strooi de 2 soorten kaas eroverheen.



Plaats de ovenschaal onder de grill en gril totdat de kaas is gesmolten.

 

  • Artikelnummer: REC476
  • In voorraad