Authentieke Thaise kipsaté

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4



Ingrediënten

  • 2 kg kipdijenfilet

Marinade

  • 3 sjalotjes*
  • 5 teentjes knoflook*
  • 6 cm gember*
  • 1 bosje koriander
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 el komijn*
  • 1 el kurkuma*
  • 2 el lichte sojasaus*
  • 2 el olie*
  • 2 el suiker
  • 1,5 tl zout
  • 400 ml kokosmelk*

Pindasaus

  • 400g Ratu Culinair pindamix*
  • 200ml kokosmelk*
  • 100ml water

Extra benodigdheden

  • 40 houten satéstokjes*

*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop

Bereidingswijze
Snijd de kippendijen in blokjes van circa 2 cm en doe ze in een kom. Snijd de knoflook en gember fijn en de sjalotjes en koriander in grove stukjes.

Marineer de kip met de verse kruiden en specerijen. Meng alles goed en dek daarna de kom af met plastic folie en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

Rijg de stukjes gemarineerde kip aan elk stokje. Zorg ervoor dat je dezeflde dikte gebruikt. Grill de kipsate circa 10 minuten aan iedere kant gaar.

Maak intussen de pindasaus: kook de kokosmelk in een kleine pan. Doe de inhoud van de pindamix erbij. Roer goed totdat het een gladde saus is en voeg water toe. Roer nog een keer goed.

Serveer de Thaise kipsaté met de pindasaus.

  • Artikelnummer: REC172
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad
Gerelateerde producten