Authentieke Thaise Kipsate

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4


Ingrediënten
- saté: 2 kg kipdijenfilet

Marinade
- 3 sjalotjes*
- 5 teentjes knoflook*
- 6 cm gember*
- 1 bosje koriander
- 2 limoenen (sap)
- 1 rode peper
- 1 eetlepel komijn*
- 1 eetlepel kurkuma*
- 2 eetlepels lichte sojasaus*
- 2 eetlepels olie*
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel zout
- 400 ml kokosmelk* 

Extra benodigdheden
- 40 houten satestokjes*
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop

Bereidingswijze
1. Snijd de kippendijen in blokjes van ca. 2 cm en doe ze in een kom. Snijd de knoflook en gember fijn en de sjalotjes en koriander in grove stukjes.

2. Marineer de kip met de verse kruiden en specerijen. Meng alles goed en dek daarna de kom af met plastic folie en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

3. Rijg de stukjes gemarineerde kip aan elk stokje. Zorg ervoor dat je dezeflde dikte gebruikt. Grill de kipsate ca. 10 minuten aan iedere kant gaar.

4. Serveer de Thaise kipsaté met pindasaus.

5. Smakelijk eten! 

  • Artikelnummer: REC172
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad