Langere levertijden, gewijzigde deadline voor diepvriesleveringen, en meer. Klik hier voor meer informatie >

Bak Kuet Teh: Chinese kruidensoep

Bak Kuet Teh is een populaire kruidensoep in Maleisië en Singapore. The hoofdingrediënten zijn varkensribben en kruiden.



Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 500g varkensribben
  • 1 pak Bak Kuet Teh kruiden
  • 2 bollen knoflook
  • 6 gedroogde Shiitake paddenstoelen, geweekt en gehalveerd
  • 1 zak gefrituurde tofublokjes

Sausmix:

  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • Witte peper en zout, naar smaak

Extra toevoegingen:

  • 4-5 rawit pepertjes
  • Extra lichte sojasaus en zoete sojasaus

ZO MAAK JE HET


Doe de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom en giet kokend water eroverheen, laat ze gedurende 30 minuten weken tot de shiitake paddenstoelen zacht zijn geworden. Snijd de harde stukken van de steel weg. Knijp de paddenstoelen voorzichtig uit en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes.



Breng water aan de kook, zodra het water kookt, voeg je de spareribs toe. Kook de botten gedurende 10 minuten en giet het water af. Spoel vervolgens de botten af onder de kraan. Doe 3 liter koud water in een schone soeppan. Voeg daar aan toe de knoflookbollen, het pakje Bak Kuet Teh kruiden, de varkensribben, de paddenstoelen en de tofu. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 1 tot 2 uur. De bouillon zal tijdens het koken wat gaan schuimen. Met behulp van een fijne schuimspaan (vetspaan) haal je het schuim en het vet dat aan de oppervlakte drijft voorzichtig uit de pan.



In de laatste 30 minuten voeg je de sausmix toe en laat dit geheel nog eens 5 minuten doorkoken. Serveer het gerecht warm.



  • Artikelnummer: REC91
  • Herkomst: Singapore
  • In voorraad