Hoe gebruik je bamboemandjes?

Bamboemandjes

Bamboestomers worden vaak in de Chinese keuken gebruikt, bijvoorbeeld om dimsumhapjes zoals bapao mee klaar te stomen. Met een authentiek bamboemandje krijgt het gestoomde eten een subtiel bamboearoma.

 

Instructies:

1)      Giet een laagje kokend water in de pan

2)      Dompel het stoommandje onder in water, zodat het de hoge temperaturen beter kan verdragen

3)      Vul het mandje met eten. Bij sommige recepten moet je het stoommandje eerst bedekken met bananenbladeren om het plakken tegen te gaan. Als je meerdere stoomgerechten wil bereiden, kan je meerdere mandjes op elkaar stapelen zodat je ze gelijktijdig gaar kan stomen

4)      Sluit het (bovenste) mandje goed af met de deksel

5)      Plaats het stoommandje boven het kokend water, terwijl je erop let dat het stoommandje niet in contact komt met het kokend water, bijvoorbeeld met behulp van satéstokjes of met een inzetrek

6)      Stoom het voedsel en controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan aanwezig is. Vul water bij indien nodig zodat het niet droogkookt