Alles over zwarte knoflook

Foto van zwarte knoflook

Vind je knoflook lekker, maar de bijbehorende adem niet? ;) Probeer dan zwarte knoflook! Daar krijg je geen slechte adem van. Zwarte knoflook zijn gefermenteerde knoflookbollen. Het is tegenwoordig ook erg populair in de Verenigde Staten, waar het veel wordt gebruikt in de high-end cuisine.

Gezondheidsvoordelen

In Korea wordt zwarte knoflook gezien als een gezond ingrediënt. Zwarte knoflook zou bijvoorbeeld het immuunsysteem versterken, ontstekingremmend werken en veel antioxidanten bevatten.

Hoe smaakt het?

De structuur is zacht en plakkerig. Het ruikt naar kruidige bouillon of sojasaus, maar het is niet zout. Zwarte knoflook heeft een zoetige smaak en ruikt subtieler dan witte knoflook. Ideaal voor date night dus ;)

Hoe te gebruiken?

Je kunt de gepelde teentjes (rauw) opeten of gebruiken zoals witte knoflook. Eet het bijvoorbeeld op brood, in soep, sauzen, groentegerechten of in saladedressings. Probeer nu onze zwarte knoflook uit Korea.

Shopping Cart Pixel