Divali: the festival of lights

Afbeelding van diyalichtjes

19 oktober is het weer zover: dan gaat Divali van start. Divali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Wat houdt dit sfeervolle lichtfeest eigenlijk in? En wat wordt er zoal gegeten tijdens Divali?

Lichtjes aansteken

Kenmerkend voor dit lichtfeest is het aansteken van diya’s. Diya’s zijn kleine ronde potjes van gebakken klei, waarin een lont van gedraaide watten zit, die gedrenkt is in ghee (geklaarde boter). Dit is symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

Leuk voor de kids: Maak je eigen diya-lichtje met onze ghee-boter. Bekijk dit instructiefilmpje.

Lekker samen eten

Tijdens Divali komen families bij elkaar en eten ze gezellig samen. Denk bijvoorbeeld aan snacks zoals pakora’s en papadum. Er worden veel traditionele zoetigheden gemaakt, rondgedeeld en gegeten. Het is traditie om tijdens het hoofdgerecht zoete rijst te eten, die is gekookt in kokosmelk.

Eet dit jaar gezellig mee!

De Oriental Webshop wenst je een fijne Divali toe!

Shopping Cart Pixel