Chinese Drakenbootfestival

Drakenbootfestivalbanner

Cultuurliefhebbers opgelet! Dit jaar valt het Chinese Drakenbootfestival (端午节) op 18 juni 2018. Het is een van de grootste Chinese feesten, gekenmerkt door heerlijk eten en natuurlijk de spannende drakenbootrace waar het festival naar is vernoemd. Maar wat is het verhaal achter dit kleurrijke feest? En wat eet men zoal?

Dit feest is ter nagedachtenis aan Qu Yuan, een Chinese volksheld en dichter, die 2000 jaar geleden leefde. Uit protest tegen corrupte leiders sprong hij in de rivier en is daarna nooit meer gezien. Om te voorkomen dat de vissen zijn lichaam zouden opeten, gooiden de dorpelingen kleefrijstdumplings (Zongzi) in de rivier.

Vandaag de dag wordt het festival over de hele wereld gevierd, altijd op de vijfde dag van de vijfde maand van de maankalender. Hieronder een overzicht van wat er dan zoal wordt gegeten.

1. Zongzi 粽子

Zongzi is hét gerecht van dit festival. Het zijn dumplings gemaakt van kleefrijst, gewikkeld in bamboebladeren. Men zegt weleens dat er evenveel Zongzi-smaken zijn als er families in China zijn. Bekijk onze kant-en-klare Zongzi.

2. Thee-eieren

Niet alleen worden thee-eieren veel gegeten, ook zijn ze onderdeel van een Chinese traditie. Deze eieren worden in een netje gedaan en om de nek van kinderen gehangen. Volgens de traditie zou dit de kinderen geluk brengen. Kan jij ook wel wat geluk gebruiken? Probeer ons recept voor thee-eieren.

3. Jiandui

Deze populaire sesamballetjes worden bereid met een deeg van tarwe- en rijstmeel, en gevuld met rode bonenpasta (die je overigens ook makkelijk zelf kan maken met Azukibonen). Vervolgens worden de balletjes gefrituurd. Bekijk onze kant-en-klare sesamballetjes met rode bonenpasta.

4. Dunne pannenkoekwraps

In de Oost-Chinese Wenzhou-regio zijn dunne pannenkoekwraps populair. Hoe te bereiden? Bak het tarwebloemmengsel, samen met wat water, in een platte steelpan, tot het dun en doorzichtig wordt. Gebruik het vervolgens als wrap en vul het met taugé, gemalen vlees, paddenstoelen en prei.

5. Dagao 打糕

Deze zoete rijstcake wordt veel gegeten door de Noord-Koreaanse etnische minderheid in de Yanbian-provincie. De cake heeft een chewy bite en smaakt heerlijk met honing. Bekijk ons assortiment zoete rijstcake.

吃美味! Eet smakelijk!


Shopping Cart Pixel