Een introductie tot de Filipijnse keuken

Artikel geplaatst op 8 juni 2018.

Banner van Filipijns eten

Vrijheid is een groot goed. Deze zaterdag (9 juni 2018) komt de Filipijnse gemeenschap bij elkaar in Spaarnwoude om de Filipijnse Onafhankelijkheidsdag te vieren. Wij zijn natuurlijk ook van de partij! En speciaal voor deze feestdag hebben we nu veel Filipijnse producten in de aanbieding. Sla dus snel je slag! Niet bekend met de Filipijnse keuken? Geen paniek! Oriental Webshop to the rescue! ;)

De Filipijnse keuken is een mengelmoes van verschillende landen. Zo zijn er Spaanse invloeden, door de eeuwenlange aanwezigheid van Spanjaarden in de Filipijnen. Daarnaast zie je de Chinese touch terug in veel roerbak-, frituur- en noedelgerechten. Tot slot zijn de westerse, Midden-Oosterse en andere Aziatische invloeden merkbaar. Al deze invloeden zorgen voor een verrassende smaaksensatie. Hieronder een paar heerlijke gerechten uit de Filipijnse keuken.

1. Lumpia

Een leuke afwisseling op de loempia zoals wij het kennen: de Filipijnse Lumpia! Deze lijkt een beetje op de Chinese loempia, en wordt meestal gevuld met rundvlees en groenten. Nieuwsgierig naar de Filipijnse variant op deze klassieker? Probeer dan onze kruidenmix voor Lumpia!

2. Adobo

Adobo is een kookmethode om vlees of seafood te stoven met knoflook, laurierblad en zwarte peperkorrels in sojasaus en azijn. De smaak balanceert perfect tussen zoet, zuur en kruidig, en past goed bij rijst. Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze sausmix en kruiden voor adobo.

3. Kare-kare

Kare-kare is een stoofgerecht met een dikke, hartige pindasaus. Deze saus wordt toegevoegd aan gestoofd vlees of groenten. Kare-kare past goed bij rijst. Tip: serveer het met bagoong (garnalenpasta). Bekijk onze kruidenmix voor kara-kare.

4. Sinigang

Sinigang is een Filipijnse soep of stoofpot, bekend om de zure en hartige smaak. Ook wordt tamarinde vaak geassocieerd met deze soep. De basisingrediënten: vlees of garnalen, groente, ui en tomaat. Het wordt verder op smaak gebracht met gember en vissaus. Bekijk onze soepbasis voor Sinigang.

5. Pancit

Pancit zijn roergebakken noedels, ofwel Filipijnse bami. Een echte partyfood waar je eindeloos op kunt variëren. Simpel, maar heerlijk! Op wie ga jij indruk maken met deze bijzondere roerbaknoedels? Bekijk onze Pancit noedels en kruidenmix.

6. Halo-halo

Nee, dit is geen groet. Halo-halo betekent letterlijk “mix mix” en is een mix van ingemaakte vruchten, bonen, gecondenseerde melk en schaafijs. Het geeft een zoete, fruitige maar bovenal tropische smaak. Proef Filipijnse halo-halo.

7. Filipijns ijs

Met Filipijns ijs kom jij de zomer wel door! Wat dacht je bijvoorbeeld van de tropische smaken Mango, Macapuno, Purple Yam en Rocky Road? Is weer eens wat anders dan een bolletje vanille-ijs ;)

Kainan na! Eet smakelijk!


Shopping Cart Pixel