3 manieren om rijst te koken

Kookinstructies voor rijst

Ben je erover uit welke rijst je nodig hebt? Dan is het tijd voor de volgende stap: rijst koken! Lees op de verpakking hoe de rijst het beste bereid kan worden. Gebruik altijd voldoende water, rijst absorbeert namelijk veel water. Je kunt rijst op drie verschillende manieren koken:

1.       Op het fornuis

Je kunt rijst in een pan koken: voeg een beetje zout toe aan het water en doe een deksel op de pan. Kook de rijst niet op een te hoog vuur. Witte rijstsoorten koken sneller (15-20 minuten) dan zilvervliesrijst. Rode, zwarte en wilde rijstsoorten hebben meestal een behoorlijk lange kooktijd nodig (45-60 minuten). Het helpt als je deze rijst na het schoonspoelen een tijd laat weken, dit verkort de kooktijd.

2.       In de magnetron

Je kunt rijst ook koken in een magnetron. Dit gaat een stuk sneller dan in een pan. Bekijk onze magnetronrijstkoker.

 3.       In een elektrische rijstkoker

Je kunt natuurlijk ook een speciale rijstkoker gebruiken om rijst te bereiden. Met deze pan kan rijst koken niet mislukken. Als je vaak rijst eet, is dit zeker een aanrader. Je kunt er ook andere gerechten in bereiden zoals soep en stoofgerechten. Rijstkokers zijn er in verschillende soorten, prijsklassen en formaten. Bekijk onze elektrische rijstkokers.