Hoe gebruik je hummus?

Foto van hummus

13 mei is het Internationale Hummus Dag. Ja, deze puree is zo gevierd dat er een speciale dag aan gewijd is! Maar wat is hummus eigenlijk? Waarom is het zo populair? En hoe gebruik je het?

Wat is hummus?

Hummus wordt veel gegeten in het hele Midden-Oosten, en wint aan populariteit in Europa. Deze voedzame puree is gemaakt van onder andere kikkererwten en sesampasta.

De voordelen van hummus:

  • Het is magerder dan mayonaise, ideaal dus als je aan de lijn bent
  • Het is doorgaans vrij van gluten, noten en zuivel – geschikt voor mensen met deze allergieën dus

1. Als dipsaus

Foto van hummus als partydip

Hummus is een heerlijke dipsaus voor geroosterde pitabroodjes, falafel, tortillachips of groentesnacks zoals wortel- en komkommerstengels. Leuk voor feestjes en borrels!

2. Als beleg/saus

Foto van hummus als broodbeleg

Gebruik hummus in plaats van mayonaise, bijvoorbeeld voor broodjes, burgers en wraps. Traditionele hummus is doorgaans plantaardig, dus een goed alternatief voor vegetariërs en veganisten.

3. Als saladedressing / topping

Foto van hummus als topping

De knoflookachtige smaak van hummus gaat goed samen met de smaak van bladgroenten. Leng de hummus een beetje aan met olijfolie en water. Voeg wat citroensap en zout toe, en mix het met de groenten. Hummus smaakt ook goed bij een Macro Bowl.

Ontdek nu zelf hoe lekker en veelzijdig hummus is!

 Bekijk recept voor hummus 

Geen tijd?

 Bekijk kant-en-klare hummus