Zó maak je de ultieme Indische rijsttafel

Foto van een Indische rijsttafel

Geurende rijst, gemarineerd vlees, smaakvolle groenten en kleurrijke desserts... De Indische rijsttafel is een uitgebreide en feestelijke maaltijd! Met onze kant-en-klare kruidenpasta’s en cakemix wordt Indisch koken een eitje. Laat je inspireren door meer dan 30 Indische recepten voor een heerlijke rijsttafel. Keuzestress? Doorloop onze pijltjesschema’s en stel gemakkelijk je eigen rijsttafel samen, precies naar jouw smaak.

Kies je snack

Pijltjesschema met Indische snacks

Indische knabbeltjes zijn lekker om te snoepen, maar ook om te serveren bij een rijsttafel. Zo kun je kroepoek en emping kruimelen over gerechten voor een crunchy effect.

Bekijk snacks

Kies je soep

Pijltjesschema met Indische soepen

Indische soepen zijn zeer smaakvol, dankzij het gebruik van boemboes (kruidenpasta’s). Een van de populairste is soto ayam, Indische kippensoep.

Bekijk recepten

Kies je basis

Pijltjesschema met nasi en bami goreng

Het geheim van heerlijke nasi goreng of bami goreng is wederom de boemboes. Ontdek nu hoe makkelijk het te bereiden is!

Bekijk recepten

Kies je vlees/vis/veggies

Pijltjesschema met Indische hoofdgerechten

De Indische keuken werkt veel met kip en rundvlees, maar er zijn ook populaire vegetarische gerechten zoals gado gado of sajoer lodeh.

Bekijk recepten

Kies je sambal

Banner met verschillende sambals

De ene sambal is de andere niet. Sommige zijn mild, en sommige zijn loeiheet. Wees voorbereid en kies een sambal die precies goed voor jou is.

Bekijk sambalwijzer

Maak je rijsttafel helemaal af

Banner met Indische bijgerechten en strooisels

Een Indische rijsttafel is niet compleet zonder bijgerechten en strooisels zoals atjar, gebakken uitjes en seroendeng.

Bekijk extra's

Serveer in stijl

Banner met Indisch servies

In Indonesië serveren ze gerechten traditiegewijs op handgevlochten borden. Ze leggen er bananenblad of speciaal piring lidi-papier op, zodat ze de borden keer op keer opnieuw kunnen gebruiken. En het goede nieuws is dat dit allemaal verkrijgbaar is bij ons. Superleuk voor feestjes! 

Bekijk servies

Kies je dessert

Pijltjesschema met Indische desserts

De Indische keuken kent veel kleurrijke desserts. Sommige komen uit de oven, en sommige uit de stoompan. Een aantal desserts zijn van nature vegan, die bevatten geen ei en koeienmelk, maar bijvoorbeeld kokosmelk. Ideaal dus voor mensen met allergieën of dieetrestricties!

Bekijk recepten

De Indische rijsttafel van A tot Z

De exotische namen vliegen je om de oren. Hieronder vind je de meest voorkomende woorden:

  • Ajam = kip
  • Asem = tamarinde
  • Boemboe = kruidenpasta
  • Daging = rundvlees
  • Goreng = roergebakken
  • Manis = zoet
  • Pedis = gekruid
  • Rendang = vlees
  • Sajoer = groenten
  • Soto = vleessoep
  • Udang = garnaal

Bekijk recepten