Een introductie tot de Japanse keuken

Foto van verschillende Japanse gerechten

Edamame, gyoza, tempura... In een Japans restaurant vliegen de exotische woorden om je oren. Het smaakt heerlijk, maar wat is wat eigenlijk precies? En wat heb je nodig om zelf een Japanse maaltijd te serveren? De Oriental Webshop maakt je wegwijs in de Japanse keuken.

Hapjes en gerechten:

  • Edamame: groene sojabonen. Deze boontjes kun je eten als bijgerecht, tussendoortje of als topping bij je salade.
  • Gyoza: gevulde pasteitjes. Bekijk onze kant-en-klare gyoza. Je kunt de pasteitjes ook zelf maken met onze gyozaklem.
  • Misosoep: een traditioneel Japanse soep.
  • Sobanoedels: gemaakt van o.a. boekweitmeel. Heerlijk in de soep, salade of koud met sojasaus.
  • Somennoedels: gemaakt van tarwebloem. Zum smullen met een lichte dressing op basis van sojasaus of dashi. Ook lekker in een salade.
  • Sushi: verschillende rijsthapjes. Lees hier meer erover.
  • Tempura: gefrituurde hapjes in een krokante deeglaag. Dit kunnen zowel garnalen als groenten zijn. Denk hierbij aan schijfjes pompoen en zoete aardappel. Bekijk onze Japanse paneermeel (panko).
  • Udonnoedels: gemaakt van tarwebloem. Dikke slierten met een zachte bite. Heerlijk als roerbaknoedels of als noedelsoep.
  • Zeewiersalade (wakame): erg gemakkelijk zelf te maken. Bekijk ons recept.

Op de website van Amazing Oriental, ons moederbedrijf, vind je recepten voor nog meer Japanse gerechten.

Dranken:

  • Groene thee: een van de beste drankjes voor bij een sushimaaltijd. Het reinigt namelijk je smaakpapillen tussen de verschillende hapjes door.
  • Sake (rijstwijn): een alcoholisch drankje uit de Japanse keuken.

Servies

Maak je maaltijd helemaal af met Japans servies:

Amazing Oriental's grote sushiwijzer

Shopping Cart Pixel