Amazing Oriental's grote sushiwijzer

Artikel bijgewerkt op 12 juni 2018.

Sushi banner

Onigiri, nori maki, temaki... Er zijn veel verschillende soorten sushi’s, en sommige lijken op elkaar. Wat is wat eigenlijk precies? En waarmee kun je sushi zoal vullen? Lees het allemaal in onze grote sushiwijzer.

De bekendste sushihapjes

  • Nigiri: een klein bolletje rijst met daarbovenop een stukje (rauwe) vis. Om dit bij elkaar te houden, wordt er soms ook een dun zeewierreepje omheen gebonden. Bekijk onze vormpjes en ons recept voor nigiri.
  • Nori maki: rijst (met vis) gerold in zeewier. Deze sushivariant kun je maken met vormpjes, maar je kunt het ook rollen met een bamboemat (makisu). De rijstrol wordt in stukken gesneden vóór consumptie. Bekijk ons recept voor maki.
  • Onigiri: een driehoekig rijstbolletje. Je kunt deze sushi opfleuren met zeewier en sesamzaadjes. Probeer ook eens onze 6-kleurige kruidenmix voor onigiri en bekijk onze vormpjes voor onigiri.
  • Temaki: een Japanse zeewierwrap, gevuld met rijst en andere lekkere ingrediënten zoals vis, avocado, sla en viseitjes.  Bekijk onze vormpjes voor temaki.
  • Uramaki: ook uramaki is gerold in zeewier, maar hierbij zit de rijst aan de buitenkant. Je kunt uramakirollen met een bamboemat. Snijd de rijstrol in stukken vóór consumptie. Bekijk ons recept voor uramaki.

In plaats van vis, kun je als vulling ook omelet, komkommer, fruit of andere ingrediënten gebruiken. Voor ieder wat wils dus! Laat je inspireren door de ingrediëntenlijst hieronder.

Ingrediënten

Vul de sushi met verschillende ingrediënten:

Let op: vis kun je alleen rauw eten als het heel vers is. Bij twijfel altijd eerst gaar maken!

Toppings

Deze toppings maken je sushi helemaal af:

De essentials

Heb je trek gekregen? Sla dan de essentials in om zelf sushi te maken:

Optioneel

  • Groene thee: een van de beste drankjes voor bij een sushimaaltijd. Het reinigt namelijk je smaakpapillen tussen de verschillende hapjes door.
  • Ingelegde gember: gember neutraliseert je smaakpapillen. Eet het daarom tussen de verschillende hapjes door, dan wordt de smaak van de sushi niet beïnvloed door de vorige hap.
  • Wasabi: een pittige sauspasta – voor de liefhebbers.
  • Japans servies: maak je sushimaaltijd helemaal af met Japans servies.
  • Japanse messen: sommige messen uit onze collectie zijn speciaal gemaakt om sashimi mee te snijden

Banner van sushirecepten

Shopping Cart Pixel