Wat Chinezen écht eten

Bestsellers Chinese klanten

Je hoort het waarschijnlijk niet voor het eerst: Chinese restaurants passen hun gerechten vaak ietwat aan aan de Nederlandse smaak. Wil je weten wat Chinezen nou écht graag eten? En welk merk? De Oriental Webshop zet op een rij welke acht producten het vaakst besteld worden door onze Chinese klanten.

1.    Pikante rijstnoedels met escargotsaus (luosifen)

Luosifen is een Zuid-Chinese noedelsoep met slakkenbouillon. Probeer deze bijzondere noedelsoep nu zelf met onze kant-en-klare versie, compleet met pinda’s, zure bamboe, geconserveerde bonen en kool.

 2.    Premium lichte sojasaus van Lee Kum Kee

Lichte sojasaus is een onmisbare smaakmaker in Chinese gerechten. Deze hartige saus wordt gebruikt in roerbakgerechten, (dip)sauzen en als marinade. Lee Kum Kee is ‘s werelds grootste leverancier van authentieke Chinese sauzen.

 3.    Premium kortegranenrijst van Yujeu City

Na het koken is kortegranenrijst zacht en plakt het aan elkaar. Daarom is deze rijst bijzonder geschikt voor sushi en rijstpudding (zoals Indiase kheer). De kortegranenrijst van Yujeu City is glutenvrij en vrij van GMO’s.

 4.    Cupnoedels met pittige kipsmaak van Samyang

Deze Koreaanse noedels staan bekend om hun scherpe smaak. Ze komen in een handige bekerverpakking. Je hebt dus geen afwas na afloop – heerlijk!

 5.    Pikante Shin Ramyun noedels

Deze Koreaanse noedelsoep behoort tot het best verkochte noedelmerk in Zuid-Korea. Ook deze ramennoedels staan bekend om hun pittige smaak. Durf jij het aan?

 6.    Zwarte rijstazijn uit Chinkiang

Deze dunne azijn is gemaakt van gefermenteerde kleefrijst en zout, en heeft een moutachtig aroma. De beroemdste rijstazijn komt uit de Chinese stad Chinkiang (Zhenjiang). Deze azijn smaakt lekker in bijvoorbeeld kung bo kip, ma po tofu en in hete, zure soep.

 7.    Udonnoedels van Sukina

Udonnoedels hebben dikke slierten en een zachte bite. Ze smaken heerlijk als roerbaknoedels, in soep en in de Chinese fondue. De udonnoedels van het merk Sukina bevatten geen conserveringsmiddelen. Zorgeloos genieten dus!

 8.    Chili-olie van Old Mother

Chili-olie wordt veel gebruikt in de Chinese keuken, vaak als ingrediënt en kruid en soms als dipsaus voor vlees en dimsum. Het Chinese merk Old Mother is gespecialiseerd in chilisauzen, en dat proef je!

Shopping Cart Pixel