Het verhaal van Lee Kum Kee: de bedenker van oestersaus

Een restauranthouder uit Zuid-China, de heer Lee Kum Sheung, was in 1888 een pan met oestersoep aan het bereiden. Hij vergat op de soep te letten tot het geheel was ingekookt tot een dikke saus. Toen hij het proefde ontdekte hij een onweerstaanbare heerlijke nieuwe smaak.

Naderhand verkocht hij dit als 'oestersaus'. De heer Lee was de oprichter van Lee Kum Kee (LKK) en zijn verhaal laat zien hoe de Chinese oestersaus, die in elke voorraadkast te vinden is, is uitgevonden. Lee Kum Kee heeft een 131 jaar oude traditie en produceert en distribueert zijn authentieke Chinese sauzen en beroemde smaakmakers nu wereldwijd naar meer dan 100 landen.

Wist je dat…

  • Lee Kum Kee is het grootste en meest bekende Chinese sausmerk op de wereldwijde Chinese markt en daarnaast het merk naar keuze van vele met Michelinsterren bekroonde Chinese restaurants en chef-koks
  • De sauzen van Lee Kum Kee werden mee de ruimte ingenomen tijdens de Chinese "Shenzhou IX", "Shenzhou X" en "Shenzhou XI”-ruimtemissies

Bekijk alle LKK-producten

Probeer recepten met Lee Kum Kee-sauzen 

Inspiratie nodig om te koken met de sauzen van Lee Kum Kee? Bekijk snel onze heerlijke Lee Kum Kee-recepten!

Bekijk LKK-recepten

Scoor het gratis receptenboekje

Receptenboekje van Lee Kum Kee

Scoor nu het digitale receptenboekje van Lee Kum Kee!

Lees hoe

Lee Kum Kee oestersausbanner

Lee Kum Kee sojasausbanner

Volg Lee Kum Kee op social media:

Lee Kum Kee's social media-accounts

Scan en volg Lee Kum Kee op WeChat:

Lee Kum Kee's WeChat-account