Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Bulgogi: Koreaans rundvlees (불고기)

Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal personen: 4



Een van de meest bekende en traditionele vleesgerechten uit Korea. Het wordt vaak bereid voor speciale evenementen zoals Chuseok, maar dit gerecht is lekker voor elke gelegenheid!

INGREDIËNTEN

  • ¼ pot bulgogisaus
  • 460g rundvlees
  • 1 ui, halve manen
  • 1 wortel, in fijne plakken 
  • 1 lente-ui, in fijne repen
  • 2 el olie
  • Sesamolie

ZO MAAK JE HET


Snijd het rundvlees in dunne repen en marineer het vlees in de bulgogisaus gedurende een half uur. Verwarm de olie in een wok of pan, zodra de wok warm genoeg is kun je het vlees toevoegen. Roerbak het rundvlees in een korte tijd half gaar, voeg daarna de uien en de gesneden wortelen toe. Schep alles goed om en voeg ten slotte de lente-ui toe. Besprenkel het gerecht met sesamolie. Serveer met kimchi en pandanrijst.

  • Artikelnummer: REC14
  • Herkomst: Korea
  • In voorraad