Kantonese rijst met Chinese lap cheong

Dit recept is ideaal om van je restjes af te komen, je kan de vulling dan ook eindeloos variëren naar smaak. Bij dit recept is gekozen voor doperwten en lap cheong (Chinese gedroogde worst). 


Bereidingstijd: 10-20 minuten. 
Recept voor 4 personen. 



Ingrediënten 

  • Ca. 300g afgekoelde gekookte pandanrijst*
  • 2 Chinese lap cheong* (gedroogde worstjes)
  • 2 eieren* (losgeklopt)
  • 1 ui* 
  • 50 g doperwten
  • 1 lente-ui*
  • 2 el sojasaus*
  • Peper* en zout*, naar smaak toevoegen

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 



Bereidingswijze
1. Snijd de ui in smalle reepjes, de lente-ui in dunne ringen en de worstjes in grove stukken.

2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op matig vuur. Klop het ei los met een beetje zout. Schenk het ei in de pan en draai de pan rond, zodat er een dunne omelet wordt gevormd. Bak het ei aan elke zijde lichtbruin aan. Haal de omelet uit de pan en laat hem wat afkoelen. Rol deze op en snijd het in repen.


3. Verhit nogmaals olie in de wok en roerbak de uien op matig vuur tot ze lichtbruin worden. Voeg daarna de gesneden Chinese worst toe en laat deze voor 1 minuut meebakken. Voeg vervolgens de rijst, de doperwten, de fijngesneden lente-uien en de omelet toe. 


4. Breng het geheel op smaak met sojasaus en roerbak het nog 4 à 5 minuten, totdat de rijst goed is gebakken. 



Tip: 
Heeft u nog vlees of groenten over van de vorige avond, snijd ze in kleine reepjes. Kook vervolgens wat rijst in de ochtend en bak 's avonds het vlees en de groenten mee met de afgekoelde rijst.

  • Artikelnummer: REC37
  • Herkomst: China
  • In voorraad