COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

3x Tang Yuan (kleefrijstballen)

Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal porties: 3





ZOETE OSMANTHUSSOEP



INGREDIËNTEN

  • 200g kleefrijstballen
  • 1 liter water

Zoete soep:

  • 500 ml water
  • 35g lichtbruine bloksuiker
  • 2 tl gedroogde osmanthusbloemen
  • 1 tl gojibessen
  • 2 el zoete, gefermenteerde rijst

ZO MAAK JE HET
Kook het water met de bloksuiker, osmanthus en de gojibessen circa 7 minuten. Zet opzij. Breng 1 liter aan de kook. Voeg de kleefrijstballen toe en roer voorzichtig in het water. Draai het vuur naar middenlaag en kook de ballen gaar of tot ze naar boven drijven. Schep 2 eetlepels gefermenteerde rijst in een kommetje, gevolgd door de kleefrijstballen en soep.





ZOETE GEMBERSOEP – KANTONESE STIJL

INGREDIËNTEN

  • 200g kleefrijstballen met zwarte sesamvulling
  • 1 liter water 

Zoete soep:

  • 500 ml water
  • 45g donkerbruine bloksuiker
  • 6 plakken gember


ZO MAAK JE HET
Kook het water met de bloksuiker en de gember circa 7 minuten. Zet opzij. Breng 1 liter aan de kook en voeg de kleefrijstballen toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de ballen gaar of tot ze naar boven drijven. Verdeel de kleefrijstballen en de soep over een aantal kommen.





TANG YUAN PASTEITJES



DIT HEB JE NODIG

  • 200g kleefrijstballen met egg custard-vulling
  • 200g kleefrijstballen met pindavulling
  • 200g kleefrijstballen met zwarte sesamvulling
  • 640g roti paratha
  • Airfryer

ZO MAAK JE HET
Haal de roti paratha uit de vriezer en laat het een paar minuten ontdooien, zodat het net vouwbaar is. Snijd de roti paratha in 4 delen. Neem een stukje deegvel en leg 1 kleefrijstbal erop. Vouw het goed dicht. Herhaal deze stap voor de rest van de kleefrijstballen. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bak de kleefrijstballen circa 8 minuten en draai ze vervolgens om en bak ze daarna nog 2 minuten tot ze goudbruin zijn.



  • Artikelnummer: REC339
  • In voorraad