Cha Ye Dan (茶葉蛋): Chinese thee-eieren

Thee-eieren worden in China vaak als snack gegeten, en zijn een typisch gerecht uit de Zhejiang regio. Dankzij de specerijen waarin de eieren worden gekookt, krijgen ze een heerlijk kruidige smaak. Wanneer het ei gepeld is, zie je dat er een mooi marmeren effect is ontstaan op het eiwit. In het Engels worden deze eieren dan ook wel ''Marbled tea eggs'' genoemd. 

Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 4 



Ingrediënten - voor 8 eieren

  • 3 el dark sojasaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 4 el zwarte Chinese thee (Oolong-thee)
  • 4 hele steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 cm gember (in plakken gesneden)
  • 2 gedroogde mandarijnenschillen 
  • ½ tl zout
  • 1 liter water

Bereidingswijze
1. Kook de eieren gedurende 6 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Laat ze schrikken onder koud stromend water.

2. Neem een ei in de palm van je hand en tik met de bolle kant van een lepel voorzichtig op de schaal tot er overal kleine barstjes ontstaan.

3. Doe de eieren in een kleine pan, zorg ervoor dat ze niet te ruim in liggen. Voeg de specerijen, thee, sojasaus erbij. Giet vervolgens water bij tot de eieren net onderstaan.

4. Breng ze aan de kook en roer af en toe totdat de theeblaadjes naar beneden drijven. Doe het deksel op de pan en laat het anderhalf uur zachtjes sudderen op laag vuur.

5. Haal de pan van het vuur en laat de eieren minstens twaalf uur op kamertemperatuur in het theemengsel liggen.

6. Pel pas de eieren als je ze wil serveren.

Smakelijk eten! 



  • Artikelnummer: REC18
  • Herkomst: China
  • In voorraad
Gerelateerde producten
Shopping Cart Pixel