COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Dal met naan: Indiase linzensoep met flatbread

Bereidingstijd: 50 minuten


Aantal porties: 4



Deze kruidige linzensoep uit India voert je mee op een culinaire reis en warmt je heerlijk op op koude winterdagen.



INGREDIËNTEN

  • 2-3 el extra virgen olijfolie of kokosolie
  • 1 gele ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 el verse gember
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ tl gemalen chili of harissa
  • 3 aardappelen
  • 2 wortels
  • 200g rode of gele linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 snufje zeezout
  • 2-3 tomaten

Garnering:

  • Geroosterde pompoenpitten, gepeld
  • Verse koriander

Serveer met:

  • Naan (flatbread)

BEREIDINGSWIJZE


Hak de ui, knoflook en gember fijn. Snijd de aardappelen en tomaten in blokjes en de wortels in plakjes. Spoel de linzen af.



Verhit olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, gember en alle specerijen toe. Voeg na een minuut de aardappelen, wortels en linzen toe. Roerbak nog 1 minuut en voeg vervolgens de groentebouillon toe. Laat de soep 30 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe.



Proef de soep en voeg meer zout en specerijen toe indien nodig. Voeg de tomaten toe en laat de soep nog 5 tot 10 minuten sudderen. De soep is klaar wanneer de linzen opgelost zijn en je een gladde soep hebt. Garneer met geroosterde pompoenpitten en verse koriander. Serveer met naan.

  • Artikelnummer: REC517
  • In voorraad