Mangodessert

Ingrediënten:

  • 1 pak Philippine mangopuree *
  • 1 verse mango 
  • 90g kandijsuiker *
  • 3 el sagoparels *
  • 100ml water
  • 2-3 gelatineblaadjes
  • 200ml dessertkokosmelk*
  • 1 bak slagroomijs (optioneel)

* Verkrijgbaar in de Oriental Webshop



Zo maak je het:


Leg de gelatineblaadjes één voor één in koud water en laat het weken gedurende 5 minuten. Snijd de mango in stukjes en zet opzij. Doe de mangopuree in een kom.

 

Verhit in een sauspan 100 ml water en voeg 80 gram kandijsuiker toe. Roer goed totdat de suiker is opgelost. Haal de sauspan van het vuur en voeg hierin de uitgeknepen gelatine, roer even goed door tot de gelatine is opgelost. 

 Voeg het suikerwater toe aan de mangopuree. Giet de mangopuree in glazen bekers en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Doe in een pan 1 liter water. Zodra het kookt, voeg dan de sagoparels toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de sagoparels gedurende 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten nagaren met de deksel op de pan. De sagoparels zijn klaar als ze transparant zijn. Spoel de sagoparels af met koud water en laat de parels uitlekken in een vergiet. Zet het opzij.  

Verhit in een sauspan het kokosmelkdessert (laat het niet koken) en voeg de overige rock sugar toe. Roer goed door totdat de suiker is opgelost. Laat het afkoelen. Doe daarna de sagoparels erbij  en roer nogmaals goed door. Dek de kom af met folie en zet het in de koelkast.

Zodra de mangopuree lichtjes is opgestijfd, giet je het kokosmelkdessert erbij . 


Tip: Garneer met de mangostukjes. Het smaakt ook heerlijk met een bolletje slagroomijs.

  • Su (número de referencia): REC98
  • Origen: Hong Kong (China)
  • En existencias