Korea Stone Bowl Dol Bibimki With Hoop D-200mm

Maak je Koreaanse avond compleet met de dolsot! Een dolsot (돌솥) is een Koreaanse graniet stenen kom die gebruikt wordt in de Koreaanse keuken en vooral voor dolsot bibimbap en jigae (stoofschotels). De dolsot houdt de warmte goed vast en is geheel van natuurlijk materiaal gemaakt.

Koreaanse gerechten smaken nog authentieker wanneer ze geserveerd worden uit een traditionele kom. Om nog jaren lang te genieten van je dolsot volgen hieronder een aantal tips.



Bij het eerste gebruik


1. Vul de dolsot met water en een eetlepel zout. Verhit de dolsot op laag vuur en verhoogt geleidelijk de temperatuur. Laat het water gedurende 10 minuten sudderen.


2. Giet het water uit en veeg de kom af met een stuk keukenpapier. De kom absorbeert het resterende water. Als de kom volledig droog is, borstel de binnenkant met sesamolie, totdat de kom de olie niet meer absorbeert.


3. Verwijder de overtollige sesamolie met keukenpapier. De dolsot is klaar voor gebruik. Met dit proces creëer je een natuurlijke antiaanbaklaag.



Wassen


Voeg  1 eetlepel grove zeezout  in de kom en vul de kom met kokend water. Gebruik een borstel om deze schoon te maken. Naast zout kun je ook citroen en of azijn gebruiken. Laat de dolsot in het afdruiprek opdrogen en smeer daarna de binnenkant in met sesamolie. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, het materiaal neemt namelijk alles op.

Don't forget to order the matching wooden trivet! This protects your table from the high temperature of the stone bowl when it freshly comes out of the oven.

  • Su (número de referencia): 64432
  • En existencias
21.95