Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totaal: 55 minuten
INGREDIËNTEN
- 200g kikkererwten
- 50 ml kookolie
- 120g rode ui, gehakt
- 2 tomaten, in stukjes
- 20g Chana Masala-kruidenmix
- 1 tl zout
- ½ tl baking soda
Garnering:
Bijgerecht:
ZO MAAK JE HET
Week de kikkererwten de dag van tevoren in ruim water. Giet af.
Verhit 50 ml kookolie in een grote pan. Bak de gehakte rode uitjes totdat het goudbruin is. Voeg stukjes tomaat toe en roer. Voeg 20g van de Chana Masala-kruidenmix toe, 1 theelepel zout, en de kikkererwten. Roer 5 minuten lang, voeg dan 800 ml water toe. Mix ½ theelepel baking soda. Breng het aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat het op een laag vuurtje 40 minuten rustig doorkoken. Doe in de laatste paar minuten het naanbrood in een voorverwarmde oven op 205°C.
Garneer de kikkererwten met koriander. Serveer met naanbrood.