COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Hummus: Midden-Oosterse kikkererwtenpuree

INGREDIËNTEN

  • 250g gekookte kikkererwten
  • Sap van 1 grote citroen
  • 60ml tahini
  • 1 knoflookteentje, fijngestampt
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • Zout naar smaak
  • 2-3 el water

Garnering

  • Scheutje paprikapoeder
  • Gehakte peterselie

ZO MAAK JE HET


Mix de ingrediënten in de blender totdat het een romige puree is. Proef de hummus. Voeg eventueel meer citroensap, knoflook, komijnzaad of zout toe. Doe de hummus op een schaaltje. Besprenkel het met wat olijfolie, paprikapoeder en peterselie.



SERVEERTIPS


Hummus smaakt heerlijk:

  • Als dipsaus bij geroosterde pitabroodjes, falafel, tortillachips of groentesnacks
  • Als beleg/saus voor broodjes, burgers en wraps
  • Als saladedressing of als Macro Bowl-topping

  • Artikelnummer: REC284
  • In voorraad