Gestoomde Silken Tofu

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2



Ingrediënten

  • 300g soft silken tofu* 
  • 1 el olie*
  • 1½ teentje knoflook (in fijne reepjes gesneden)*
  • 1 sjalotje (in fijne reepjes gesneden)*
  • 1 el oestersaus*
  • 1½ el lichte sojasaus*
  • 1 el donkere sojasaus*
  • 1 rode peper (in fijne dunne reepjes gesneden)*
  • 1 lente-uitje (in fijne dunne reepjes gesneden)
  • 1 stoommandje*
  • 1 wok
  • 1 pan

*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop



Bereidingswijze


1. Doe in een wok een hoeveelheid water, zodat de stoommand net niet de onderkant van het water aanraakt. Haal voorzichtig de tofu uit de verpakking en plaats het op een plat bord en laat het in het stoommandje zakken. Doe het deksel erop en laat het gedurende 15 minuten stomen.

2. Verhit de olie in een pan, voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak ze tot ze geurig en goudbruin zijn. Zet ze daarna apart. Draai het vuur naar de laagste stand. Voeg de oestersaus, de lichte en de donkere sojasaus toe. Roer ze goed door de sauzen heen tot ze goed vermengd zijn, voeg tenslotte de rode pepers erbij. Zet ze opzij voor later gebruik.

3. Haal het bord met de silken tofu uit de stoommand. Giet voorzichtig het overtollige water af en verspreid de saus over de tofu heen. Garneer het af met de lente-uitjes.

Smakelijk eten! 


  • Artikelnummer: REC28
  • Herkomst: China
  • In voorraad