Glasnoedelsalade

Een frisse salade, heerlijk als voor- of bijgerecht.

 



INGREDIËNTEN

- 100 gram zoeteaardappelvermicelli

- 4 eetlepels Ca Com vissaus

- 1 tot 2 eetlepels olie

- 1 eendenborst 

- 6 eetlepels sap van ca. 4 middelgrote limoenen 

- 1 theelepel suiker

- 3 sjalotjes 

- 10 korianderblaadjes 

- 1 chilipeper 




Bereidingswijze

Hak de sjalotten, chilipeper en koriander fijn. Bereid de noedels volgens de instructies op het pakje (noedels in kokend water doen, van het vuur nemen en 3 minuten laten staan). Daarna met koud water afspoelen en uit laten lekken. Knip de noedels met een schaar in stukken en zet het opzij voor later gebruik. 

Doe olie in een wok of pan en bak de eendenborst even aan, zodat deze lauwwarm is. Snijd deze in kleine plakjes en zet het opzij voor later gebruik. In een kommetje meng de vissaus en de suiker. Knijp het limoensap boven uit en roer er de chilipeper, sjalotjes en de koriander door tot alles goed is vermengd. Giet de saus over de noedels, voeg de stukjes eendenborst toe en meng het geheel goed. Even laten afkoelen en dan serveren. Op een warme zomerdag is dit heerlijk in combinatie met Thais Singha Bier (verkrijgbaar in onze fysieke winkels).


Vond je dit een nuttig recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC31
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad