Kleefrijst met Mango

Een heerlijk Thais toetje gemaakt van kleefrijst en kokosroom.


Voorbereidingstijd: 30 minuten

Personen: 6 



Ingrediënten
- 400 gram kleefrijst*
- 300 ml kokosmelk + 100 ml kokosmelk*
- 80 gram suiker + 1 eetlepel suiker
- 0,25 (kwart) theelepel zout
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes*
- 1 pak diepvries mango
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop

Bereidingswijze
1. Was de rijst tot het water helder is en week dit een nacht in het water. 

2. Giet het water af. Leg de kleefrijst op een diep bord. Stoom het daarna 45 minuten gaar in een stoompan boven een laagje kokend water.

3. Breng 300 ml kokosmelk, 80 gram suiker en zout tot koken. Roer het goed totdat het suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur. Voeg de gekookte rijst toe aan de kokosmelk en roer het  goed om. Laat de rijst gedurende 30 minuten rusten of totdat de kokosmelk is ingetrokken.

4. Voeg de overige kokosmelk toe in een pan en verwarm het langzaam op. Voeg vervolgens de suiker toe en roer af en toe om gedurende een minuut. Giet de saus in een kom en laat het afkoelen.

5. Snijd de mango in plakken of in blokjes. Verdeel de kleefrijst over een aantal borden en besprenkel de sesamzaadjes eroverheen. Serveer het met saus en stukjes mango. 

6. Smakelijk eten!


 

 

  • Artikelnummer: REC173
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad