Kleefrijst Lo Mai Fan
Kleefrijst Lo Mai Fan

Een karakteristiek gerecht uit Guangdong, één van de 8 grote culinaire regio's uit China.

Bereidingstijd 50 minuten


Soort Hoofdgerecht


Herkomst Guangdong, China


Voor 4 personen



INGREDIENTEN


400g kleefrijst
3 lente-uien*
2 sjalotten*
3 teentjes knoflook
2 el gedroogde kleine garnalen
10 gedroogde Chinese paddenstoelen*
3 Chinese worsten (lap cheong)*



Sausmix
2 el oestersaus
4 el Shaoxing rijstwijn
6 tl lichte sojasaus
4 tl donkere sojasaus
4 tl suiker*
2 tl sesamolie
zout en peper (naar smaak)



*Verkrijgbaar bij onze fysieke winkels. Vind hier het dichtstbijzijnde Amazing Oriental filiaal bij jou in de buurt.



BEREIDINGSWIJZE


Week de kleefrijst een nacht in het water, giet het water uit.

Leg de kleefrijst op een diep bord. Stoom het daarna 45 minuten gaar boven een laagje kokend water in een stoompan.

Week de garnalen gedurende 30 minuten en de Chinese paddenstoelen gedurende 1 uur, beide in warm water en apart van elkaar. Laat ze vervolgens uitlekken en knijp het vocht van de garnalen en de paddenstoelen uit. Verwijder vervolgens de steeltjes van de paddenstoelen.

Snijd de Chinese worst, de garnalen en de paddenstoelen in kleine stukjes.

Verwarm olie in een pan. Roerbak op middelmatig vuur de garnalen en de worstvoor enkele minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden sjalotten, de knoflook en de paddenstoelen toe, meng het met de rest van de ingrediënten.

Zet het vuur lager en doe de kleefrijst erbij.Meng in een kom de ingrediënten voor de sausmix en voeg het toe aan de kleefrijst. Roerbak alles goed door elkaar.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg ten slotte de lente-uien toe en roer alles goed om.

  • Artikelnummer: REC43
  • Herkomst: China
  • In voorraad