Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Gochujang kippenvleugels

Krokante kippenvleugels met een zoete, pikante Koreaanse saus.



Bereidingstijd: 40 minuten


Aantal personen: 4



INGREDIËNTEN:

  • 2 kg kippenvleugels
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 125g tarwebloem
  • 125g aardappelzetmeel

SAUSMIX:

  • 4 el sojasaus
  • 5 el gojuchang basissaus
  • 2 el appelazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 - 6 el honing
  • 1 tl rode pepervlokken (gojucharu)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el geraspte gember
  • 1 sjalotje
  • 4 teentjes knoflook
  • Olie

KIPPENVLEUGELS:

Foto van de ingredienten


1. Was de kippenvleugels en dep ze vervolgens droog.

Foto van chicken wings


Marineer de kippenvleugels met zout, zwarte peper en knoflookpoeder. Zet opzij gedurende 30 minuten. Klop het ei los en voeg dit toe aan de kippenvleugels. Dit zorgt ervoor dat de bloem aan de vleugels blijft plakken.

Foto van chicken wings in een marinade


2. Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een kom. Bedek vervolgens de vleugels met de bloem, druk het goed aan en schud de overtollige bloem eraf.

Foto van chicken wings in bloem


Zet het opzij gedurende 20 minuten.

Foto van chicken wings in een schaal


3. Verhit de olie tot 150 °C. Leg de kippenvleugels voorzichtig in de olie. Draai de vleugels om zodat beide kanten worden gebakken. Bak deze gedurende 8-10 minuten. Haal de kippenvleugels eruit. Verhit de olie vervolgens tot 175 °C. Frituur de kippenvleugels voor de tweede keer totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Foto van gefrituurde chicken wings


SAUSMIX:

Foto van de ingredienten voor de sausmix


1. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Verwarm olie in een pan. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Roerbak tot ze geurig ruiken. Draai het vuur naar middenlaag.



2. Voeg de sojasaus, de gojuchang, de appelazijn, de sesamolie, de gember en de suiker toe. Roer goed om, voeg daarna de honing toe en blijf roeren zodat het niet aan de pan blijft plakken. Voeg vervolgens de rode pepervlokken en de sesamzaadjes toe. Roer alles goed om.



3. Voeg als laatste de kippenvleugels toe en roer goed om zodat de vleugels bedekt zijn met de saus.

Foto van chicken wings bedekt met de saus


  • Artikelnummer: REC163
  • In voorraad