''Gunmandu'' (군만두) - Koreaanse dumplings

Mandu’s zijn rijk gevulde pasteitjes uit de Koreaanse keuken. De mandu’s zijn meestal gevuld met gehakt, tofu, groene uien, knoflook en gember. De precieze benaming verschilt per bereidingswijze:
- Gebakken of gegrild:  gunmandu (군만두)
- Gekookt:  mulmandu (물만두)
- Gestoomd: jjinmandu (찐만두)


Voor perfect gebakken en gestoomde dumplings (circa 16 stuks)

Ingrediënten
- 1 pak bevroren mandu*
- 3-4 el olie*
- 3 el sojasaus*
- 1 tl azijn*
* Verkrijgbaar bij Oriental Webshop


Bereidingswijze

Bakken en stomen
Doe 1 eetlepel olie in de koekenpan, zodra de olie verwarmd is, plaats je de dumplings in een ronde vorm. Bak vervolgens de dumplings 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water toe en zet het deksel erop. Bak ze gedurende 6 minuten of tot al het water is verdampt. Haal het deksel van de pan en bak de dumplings nog 1 minuut door. Een dumpling is goed gebakken wanneer de bovenkant zacht aanvoelt en krokant is aan de onderkant.

 

Voor de dipsaus
Meng de sojasaus en de azijn. Serveer ze bij de mandu’s.

 

Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC33
  • Herkomst: Korea
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel