COVID-19: bezorgvertraging, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Grass jelly met sago en meloen

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 1 kleine watermeloen
  • 1 galiameloen
  • 1 blik grass jelly

Sago:

  • 1 liter water
  • 3 el sagoparels

Kokosmengsel:

  • 250ml kokosmelk voor dessert
  • 1 blik gecondenseerde melk

BEREIDINGSWIJZE


Zorg dat de kokosmelk en grass jelly goed koud zijn en haal pas op het laatste moment uit de koelkast.



Snijd de watermeloen en de galiameloen in blokjes en leg het afgedekt in de koelkast.



Kook 1 liter water in een pan. Zodra het water kookt, voeg je de sagoparels toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de sagoparels circa 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten nagaren met de deksel op de pan. De sagoparels zijn klaar als ze transparant zijn. Spoel de parels af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet opzij en laat het afkoelen.



Giet de kokosmelk in een kom en voeg naar smaak de gecondenseerde melk toe.



Haal de grass jelly uit het blik en spoel het af. Snijd het daarna in stukjes.

Verdeel de sagoparels over de glazen kommen. Schep vervolgens in elke kom 3 eetlepels gezoete kokosmelk bij en voeg daarna de grass jelly en de stukjes meloen toe.

  • Artikelnummer: REC454
  • In voorraad