Hoisin gehaktballen

Bereidingstijd: 30 minuten. Recept voor 13 stuks.



Ingrediënten

  • 300g rundvleesgehakt **
  • 1 tl geroosterde sesamolie *
  • ½ cup paneermeel *
  • ¼ tl gember *
  • 1 groot ei **
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden *
  • 2 lente-uien fijngesneden en 1 handvol voor garnering *
  • Sesamzaden voor garnering *

Hoisinsaus

  • 1 tl suiker **
  • ¼ cup zoete hoisinsaus*
  • 2 el rijstazijn *
  • 1 el sojasaus *
  • 1 tl sesamolie *
  • 2 knoflooktenen *
  • ½ tl gember *

Verkrijgbaar in onze webshop


** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels 



Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het opzij. Klop in een kom het ei los en voeg vervolgens de sesamolie toe. Voeg daarna het gehakt, het knoflook, de gember en de lente-uien toe. Meng ze goed door elkaar en voeg tenslotte het paneermeel toe. Meng nogmaals alles goed door elkaar. Draai de gehaktballen in kleine ballen van 3 cm. Plaats ze op de bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten of tot ze gaar zijn.

Hoisinmix
Meng in een kleine kom de hoisinsaus, de rijstazijn, de sojasaus, de sesamolie, het knoflook en de gember.
Dip de gehaktballen in de hoisinmix en besprenkel ze met sesamzaden en lente-uien.



Vind je dit recept leuk? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC73
  • Herkomst: Hong Kong
  • In voorraad