COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Mihoen met kip

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal personen: 4 



INGREDIËNTEN

  • 1 pak mihoen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 300g kipfilet/varkensvlees/garnalen/eieren
  • 250g taugé
  • Lente-ui, in dunne ringen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 paprika, in reepjes
  • 60g honey garlic marinade
  • 5-6 el oestersaus
  • 1½-2 el lichte sojasaus
  • Snufje suiker

ZO MAAK JE HET


Week de mihoen in lauw warm water gedurende 10 tot 15 minuten. Giet het water uit en laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Zet het opzij voor later gebruik.



Was de taugé en snijd de paprika in reepjes. Was de lente-uitjes en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze vervolgens in ½ cm. Snijd het kipfilet in reepjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok of een koekenpan en roerbak de uien en het knoflook op matig vuur tot ze lichtbruin worden. Vervolgens voeg je de gesneden kipfilet toe. Roerbak het kipfilet tot het bijna gaar is en voeg de groenten erbij. Roerbak de groenten en het kipfilet gedurende 2 minuten en draai het vuur naar middelhoog.

Doe de uitgelekte mihoen in de wok en gebruik de eetstokjes om de mihoen uit elkaar te halen, met de houten spatel bak je de mihoen op. Roerbak de mihoen goed door de andere ingrediënten heen en vervolgens voeg je de honey garlic marinade toe, gevolgd door oestersaus, sojasaus en sesamolie. Breng het geheel op smaak met een snufje suiker. Bak alles goed door gedurende 3 minuten.



Voeg als laatste de lente-uitjes toe en meng ze vervolgens goed door elkaar zodat je een mooi kleurrijk geheel krijgt.

  • Artikelnummer: REC3
  • Herkomst: China
  • In voorraad