COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Mihoensoep met eend en gepekelde groenten

Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal personen: 4



Rijstvermicellisoep met geroosterde stukjes eend en gepekelde groenten. Comfort food op zijn Aziatisch.



INGREDIËNTEN

  • 1 pak geroosterde eend zonder bot (2 stukken eendenborstfilet)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode peper
  • 2 zakjes ingelegde mosterdbladeren (xue cai)
  • 200g rijstvermicelli
  • 200g taugé
  • 2 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl sojasaus
  • ½ tl suiker
  • Sesamolie

Bindmiddel:

  • 1 el koud water
  • 2 tl maïzena

Garnering:

  • Lente-uien
  • Rode pepers

ZO MAAK JE HET


Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de eend uit de verpakking en rooster de eend gedurende 20 minuten tot het gaar is. Snijd de eend in smalle repen. Snijd de rode pepers en de lente-uien in ringen. Houdt de helft apart voor garnering.



Doe de rijstvermicelli in een kom met kokend water. Laat het rusten tot ze zacht zijn. Giet het water weg en spoel de rijstnoedels af met koud water. Zet het opzij. Doe de mosterdbladeren in een kom met koud water gedurende 5 minuten. Spoel het een paar keer goed uit en knijp het overige water eruit.



Doe een beetje olie in een pan. Voeg de rode peper en de knoflook toe, roerbak tot ze geurig ruiken. Voeg vervolgens de mosterdbladeren en de eend toe. Schep het een paar keer om. Voeg 1 liter bouillon toe aan de pan en breng het tot kook. Breng het op smaak met de oestersaus en sojasaus. Voeg de taugé, de rode pepers en de lente-uien toe aan de bouillon.



Meng de maïzena in een kopje met een beetje koud water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg de maïzena toe en roer goed totdat de soep een beetje is ingedikt.



Verdeel de noedels over 4 kommen en schep vervolgens de soep, stukjes vlees en groenten eroverheen.

  • Artikelnummer: REC349
  • In voorraad