Warme chocolademelk

Warm op met deze heerlijke chocolademelk gevuld met Aziatische kruiden!



Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal porties: 2



Ingrediënten:

  • 2 steranijsjes
  • ¼ tl venkelzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • ¼ tl kruidnagel
  • ¼ tl Szechuan-peper
  • 1/8 tl geraspte nootmuskaat
  • 400ml kokosmelk
  • 55g bitterzoete chocola, fijngehakt
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1-2 el kokossuiker

Zo maak je het


Doe de steranijs, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, peper, nootmuskaat en kokosmelk in een steelpan op medium vuur, en laat het sudderen. Doe de deksel op de pan en laat het 10 tot 20 minuten weken. Haal het vervolgens door een fijne zeef en doe de melk terug in de pan op medium-hoog vuur.



Voeg de chocola, cacaopoeder en kokossuiker toe. Klop het totdat de chocola is gesmolten en de textuur glad is. Zet het vuur uit zodra het begint te sudderen. Gebruik een staafmixer of een melkopschuimer om de chocolademelk te mixen totdat het schuimt.



Giet de warme chocolademelk in twee mokken en besprenkel het met cacaopoeder. Voeg een kaneelstokje toe om mee te roeren.



  • Artikelnummer: REC264
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel