BELANGRIJK: aangepast bezorgschema i.v.m. feestdagen, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer info >

Hindoestaans-Surinaamse krab met kerrie

Bereidingstijd: 40 minuten


Aantal personen: 4



Suriname is een echte smeltkroes en de diverse keuken is gevormd door de verschillende etnische groepen die daar wonen. Zo is krabkerrie een gerecht dat oorspronkelijk uit Zuid-India komt. Probeer dit heerlijke gerecht vol smaak nu!

INGREDIËNTEN

  • 5 el Lufo Kerrie Marinade 
  • 750g krab 
  • 1 blik kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 bosje selderij of soepgroenten

Serveer met:

  • Rijst

BEREIDINGSWIJZE


Was de krabben goed in een bak met lauw water, zodat al het vuil losraakt. Spoel deze goed af onder de kraan. Sla de krabben lichtjes stuk, zodat er barsten ontstaan in de schalen. Hierdoor kan de saus beter intrekken en is het eten van de krabben een stuk makkelijker. 



Verhit een diepe pan met daarin de 5 eetlepels Lufo Kerrie Marinade, zodat de kerrie gaat geuren; roerbak lichtjes. Giet daarna direct het water erbij en roer het tot 1 geheel. Schenk een hele blik kokosmelk erin bij het opkoken. Blijf daarna roeren op laag vuur en laat lichtjes opkoken. 



Wanneer de kerriesaus aan het opkoken is, kan je de krabben in de pan zetten. Schep de krabben om door de saus heen en meng goed zodat de saus goed verspreidt over de krabben. Kook het geheel op laag vuur met de deksel op de pan voor 10 minuten. Schep de krabben tussendoor om zodat de saus weer goed verspreidt. 



Snijd de selderij in de tussentijd in kleine snippers. Nadat de kerriekrab is klaargestoofd, voeg je de gesneden selderij toe. Meng en serveer.



Voor extra saus:


Hou je van veel saus en eet je kerriekrab ook met rijst?  Zorg dan ervoor dat je van deze ingrediënten wat meer gebruikt voor extra saus:

  • 2 el extra kerriemarinade
  • 50 ml extra water 
  • Halve blik extra kokosmelk

De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

  • Artikelnummer: REC554
  • In voorraad