Japanse thee: een introductie

Foto van verschillende Japanse theesoorten

Brrrr… Het begint nu toch wel echt fris te worden buiten. Tijd voor wat heerlijke thee! Er bestaan zo’n twintig verschillende Japanse theesoorten. Maar welke thee is wat voor jou? Wij introduceren een paar populaire theesoorten uit onze webshop.

Genmaicha

Genmaicha is een mengsel van groene thee en geroosterde zilvervliesrijst. Het heeft een lage cafeïnegehalte en een milde, nootachtige smaak. Daarom is het de ideale thee na een vettige maaltijd, zoals Chinees eten of tempura. Ben je een koffieliefhebber? Dan zul je de geroosterde granensmaak van genmaicha ook waarderen.  Bekijk genmaicha.

Hojicha

Hojicha is een alledaagse thee met een zoete, karamelachtige aroma. Je kunt het ook koud drinken in de zomer. Het bevat relatief weinig cafeïne en tannine. Daarom is het ook geschikt voor kinderen en ouderen. Dol op zwarte thee? Dan ga je hojicha ook lekker vinden. Bekijk hojicha.

Kombucha

In Japan is kombucha een zeewierthee, gemaakt van gemalen of gesneden kombuzeewier in heet water. Het smaakt zoutig en lijkt bijna een soepbouillon. Je kunt het ook combineren met zure ingelegde pruimen om de thee een nog rijkere smaak te geven. Bekijk kombu.

Matcha

Alleen de beste kwaliteit theebladeren worden gebruikt voor matcha. Deze theebladeren worden gedroogd en vermalen tot een fijne poeder (matcha). Matcha is ook een populair ingrediënt in talrijke Japanse desserts en snoepgoed. Op zoek naar een groene thee vol smaak? Dan is matcha jouw go to thee! Leer hoe je matcha thee maakt.

Sencha

Sencha is een populaire groene thee uit Japan. Als je op bezoek gaat bij Japanners, is de kans groot dat je deze thee krijgt geserveerd. Sencha staat bekend om haar delicate zoetheid en bloemengeur. Je kunt het zowel warm als koud drinken. Hou je van een verfrissende thee? Dan is sencha echt wat voor jou. Bekijk sencha.

 

Tip:

Serveer de thee samen met Japans snoepgoed. Bekijk het recept.

Shopping Cart Pixel