Kakigori: Japans schaafijs (5 recepten)

Ben je dol op slush puppie? Dan ga je kakigori ook heerlijk vinden! Kakigori is het Japanse schaafijs en komt in veel kleuren en smaken. Het is een kruising tussen softijs en waterijs, met de fluffy textuur van sneeuw waar iedereen op een hete zomerdag naar snakt. Leuk voor op festivals, maar ook heerlijk vanuit de luie stoel in de tuin. Kakigori is sinds jaar en dag een trendy dessert in Japan, ontdek nu waarom! Met de volgende 5 recepten tover je elke zomerdag om in een feestje.

1. Watermeloen
Fris en fruitig is deze dorstlesser met watermeloen! Snij de watermeloen in blokjes en vries deze in, het liefst de avond van tevoren. Leg de watermeloenblokjes in een stevige blender en mix met twee eetlepels honing en een paar muntblaadjes, tot het de textuur van sneeuw heeft. Voeg watermeloenblokjes toe tot je de juiste hoeveelheid schaafijs hebt. Serveer in een mooi kommetje. Garneer met muntblaadjes.

2. Matcha
Zin in een authentieke en creamy smaak regelrecht uit Japan? Probeer dan deze variant met matcha! Leg 300g ijsblokjes in de blender (eventueel in delen) en mix tot het ijs de textuur van sneeuw heeft. Meng twee afgestreken eetlepels matchapoeder met 100 ml gecondenseerde melk en roer goed door tot het een egale, groene kleur heeft. Roer het matchamengsel door het schaafijs tot het één geheel is. Serveer in een mooi kommetje. Garneer met gezoete azukibonen en een bolletje matcha-ijs naar voorkeur.

3. Ananas-kokos
Zit jij al te dromen over een strandvakantie? Met deze verrukkelijke variant op kakigori is het net of je er al bent! Snij de ananasschijfjes in stukjes en vries deze in, het liefst de avond van tevoren. Leg de ananasschijfjes in de blender en voeg 20 ml kokosmelk toe. Mix tot het de textuur van sneeuw heeft. Serveer in een mooi kommetje. Schenk eventueel een beetje gecondenseerde melk over de top van het schaafijs. Deze tropische variant is heerlijk op een warme zomerdag!

4. Amandel
Leg de gewenste hoeveelheid ijsblokjes in de blender en mix tot het de textuur heeft van sneeuw. Roer vervolgens orgeade (Surinaamse amandelsiroop) door het schaafijs, naar eigen voorkeur. Serveer in een mooi kommetje. Schenk eventueel een beetje gecondenseerde melk over de top van het schaafijs. Garneer met stukjes fruit naar keuze.

5. Meloen

Leg de gewenste hoeveelheid ijsblokjes in de blender en mix tot het de textuur heeft van sneeuw. Schenk vervolgens meloenmelk over het schaafijs, naar eigen voorkeur. Roer tot de meloenmelk en het schaafijs één geheel zijn. Serveer in een mooi kommetje. Schenk eventueel gecondenseerde melk over de top. Garneer met tropisch fruit of halo halo vruchten. Variatietip: gebruik meloensiroop in plaats van meloenmelk.

Suggesties

  • Serveer jouw kakigori in een prachtig Japans kommetje uit onze serviescollectie! 
  • Probeer ook met je favoriete koude drankje :)

Itadakimasu! Eet smakelijk!

  • Artikelnummer: REC201
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel