Kokos Rijstevlaai met Durian en Mango

Een frisse en heerlijke rijstevlaai met als topping smeuïge durian en mango.

Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10


Ingrediënten

Bodem:

- 200 gram glutenrijke bloem*
- 5 gram droge gist
- 3 theelepels suiker
- Snufje zout
- 30 gram gesmolten boter
- 45 gram ei
- 70 ml handwarme melk

Vulling:
- 800 ml kokosmelk*
- 115 gram kleefrijst*
- 100 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract*
- 2 eieren

Topping:
- 1 pak diepvries mango
- 1 pak durian zonder pit*

Extra benodigheden:
- Rijstkoker*
- Blender
*Verkrijgbaar in Oriental Webshop 
 

Bereidingswijze 
1. Voorbereiding: Was de rijst tot het water helder is en week de rijst voor 3 uur of een nacht in het water. Houd 2 stukken mango apart voor de garnering. Pureer de mango en duriaan apart van elkaar.

2. Bodem: Doe de bloem, gist, suiker en zout in een kom. Voeg hier boter, ei en melk aan toe. Kneed de deeg zacht en soepel totdat het niet meer plakkerig is. Maak een bal en doe het deeg in terug in de kom. Dek het deeg af met een theedoek en laat het tot een uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.

3. In de tussentijd maak je de rijstvulling: Giet het water af. Doe de rijst in de rijstkoker met 400ml kokosnootmelk. Roer goed zodat alles vermengd is. Zet de rijstkoker aan. Zodra de rijst gaar is, schep je de rijstepap in een kom. Voeg vervolgens de suiker, vanille extract met de overige kokosnootmelk toe. Vervolgens roer je alles goed om totdat de suiker is opgelost. Laat de rijstepap een beetje afkoelen en voeg daarna de opgeklopte eieren toe. Roer nogmaals totdat alles goed is vermengd. Zet het opzij.

4. Haal het deeg uit de kom en kneed een aantal keer tot een gladde bal. Rol het deeg uit dat groter is dan de oppervlakte van je bakvorm.

5. Met een deegroller pak je het deeg op en leg je het over de bakvorm heen. Druk voorzichtig de zijkanten goed vast. Snijd het overige deeg met de achterzijde van je mes los en haal het eraf. Prik een aantal gaatjes in het deeg en laat het deeg 5 minuten rusten.

6. Giet de rijstvulling in de bakvorm en bak de vlaai in 25 minuten op 190 graen (boven- en onderwarmte). De vulling moet net gestold zijn. Laat de taart in de vorm 5 minuten afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Laat de vlaai op een rooster afkoelen.

7. Als de taart is afgekoeld, kun je de taart met mango en durian opvullen.

8. Smakelijk eten! 

  • Artikelnummer: REC170
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad