Kokosnootroompudding met aardbeienjelly

Een verrassende smaakcombinatie van aardbeien en kokos.


Bereidingstijd: 30 minuten. Recept voor 3 à 4 personen.



Aardbeien jelly

  • 450 ml warm water
  • 80 gram aardbeienpoeder (Robertson)*

Kokosnootroompudding

  • 12 gram gelatinepoeder*
  • 200 ml warm water
  • 400 ml kokosnootmelk*
  • 100 ml gecondenseerde melk*
  • 60 gram kandijsuiker (rock sugar)*

Vulling

  • Vruchten*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 



Aardbeien jelly
Kook in een waterkoker 450 ml water en voeg het daarna toe aan de aardbeienpoeder. Roer totdat het geheel is opgelost. Giet 100 ml jelly in een hoge glas. Laat de jelly afkoelen en plaats deze daarna ten minste 2 uur in de koelkast.


Kokosnootroompudding
Roer in een pan op zacht vuur de kandijsuiker en 100 ml water totdat het is opgelost. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk en de kokosnootmelk toe. Meng in een kleine kom het overige water en de gelatine. Roer totdat het geheel is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de opgeloste gelatine toe. Roer nogmaals totdat alles goed is vermengd. Laat het 15 tot 20 minuten afkoelen voordat je ze inschenkt bij de gestolde jelly.
Zet het weer terug in de koelkast om ze verder te laten stollen.

Vlak voor het serveren de vruchten toevoegen.

Tip: all soorten fruit zijn geschikt, behalve ananas, kiwi en papaya.

  • Artikelnummer: REC75
  • Herkomst: Hongkong (China)
  • In voorraad