Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Gebakken lotuswortel

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



De lotuswortel wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt de wortel koken, bakken en frituren. Door de knapperige structuur zijn ze heerlijk in salades en in kruidensoepen.



INGREDIËNTEN

  • 850g lotuswortel
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 rode Spaanse peper

Sausmix:

  • 2 el oestersaus
  • ½ tl bouillonpoeder
  • 250 ml warm water
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • 1 el azijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el Shaoxing rijstkookwijn
  • Peper, naar smaak

ZO MAAK JE HET


Snijd de lotuswortel in dunne plakken en de knoflook fijn. Snijd ¾ deel van de peper in fijne blokjes, en de rest in reepjes.



Verwarm olie in een pan en voeg de lotuswortel en de knoflook toe. Bak ze gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sausmix toe en roerbak totdat ze zacht zijn. Strooi de fijngesneden peper erbij.



Dit gerecht kan je koud of warm serveren.



  • Artikelnummer: REC343
  • In voorraad