Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Galbi Jjim: Koreaans gestoofd rundvlees

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten 


Aantal porties: 4

Traditioneel geserveerd op speciale dagen, maar ook erg lekker als je wat meer tijd hebt voor het avondeten. Deze langzaam gegaarde ribbetjes smelten op de tong!

INGREDIËNTEN

  • 1kg runderribben (short ribs)

  • 1,2 liter water 

  • 1 grote ui

  • 5 knoflookteentjes

  • 2 plakken gember van 6 cm

  • 1 kleine prei

  • ¼ tl zout

  • 580 ml bulgogisaus


Garnering: 

  • 1 el sesamolie

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

  • 2 lente-uien

  • 1 rode peper  


ZO MAAK JE HET
Zet een pan met koud water op en voeg de runderribben toe. Zodra het water kookt, het vlees nog 5 à 8 minuten door laten koken. Giet het water weg en spoel het vlees af.

Plaats de runderribben weer terug in een grote stoofpan met de knoflook, uien, gember en de knoflookteentjes. Giet water bij totdat het vlees helemaal bedekt is. Breng het water aan de kook en laat het circa 5 minuten op hoog vuur koken. Draai het vuur naar medium laag en laat circa 35 à 45 minuten koken. Schep eventuele onzuiverheden weg.

Haal het vlees voorzichtig uit de pan. Al roerend voeg je de bulgogisaus toe. Leg het vlees voorzichtig weer terug en breng de bouillon weer aan de kook. Draai het vuur naar medium laag en laat het rustig stoven voor 1 à 1,5 uur. Breng het op smaak met eventueel suiker of zout.

Haal het vlees eruit en leg het op een bord. Schep de saus in een steelpan, laat de saus inkoken voor een dikkere saus en intensere smaak. Giet de saus over het vlees heen, besprenkel met een beetje sesamolie en strooi de lente-uien, de rode peper en de sesamzaadjes.



  • Artikelnummer: REC374
  • In voorraad