Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Koreaanse BBQ: gourmetten op z’n Koreaans

Bereidingstijd: 60 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • Garnalen
  • Inktvis
  • 1 pak Japanse worstjes
  • 1 pak firm tofu

Vlees:

  • 300g buikspek
  • 300g dungesneden short ribs
  • 400g dungesneden ribeye

Kies een marinade:

  • 1 pot bulgogi marinade for pork
  • 1 pot Korean BBQ sauce for short ribs
  • 1 pot bulgogi BBQ original
  • 1 pot bulgogi BBQ hot & spicy

Groenten:

  • Verschillende soorten sla (Romeinse sla, ijsbergsla of botersla)
  • 1 pak shisobladeren
  • 1 courgette
  • 1 pak baby mais

Paddenstoelen:

  • 2 pakken enoki
  • 1 pak oesterzwammen
  • 1 pak shimeji
  • 1 pak shiitake
  • 1 pak eryngii

Bijgerechten:

  • Kimchi sliced mat
  • Kimchi sliced radish
  • Gepekelde daikon
  • Rijst

Dipsaus 1: gochujang

  • 2 el gochujang basissaus (Koreaanse peperpasta)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl fijngesneden knoflook

Dipsaus 2: doenjang

  • Doenjang (sojabonenpasta)

Benodigdheden:

  • Koreaanse bakplaat of gourmetset

BEREIDINGSWIJZE


Mix de ingrediënten voor de gochujang dipsaus in een kom en zet opzij. Snijd het vlees in dunne plakken of vraagt de slager om dit te doen. Marineer de verschillende vleessoorten met de Koreaanse marinades voor circa 1 uur. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.



Leg de ingrediënten op verschillende borden. Plaats de bakplaat in het midden van de tafel, smeer het vervolgens in met een beetje olie. Gril het vlees en de rest van de ingrediënten op de plaat gaar. Neem een bladsla en leg daarop wat rijst, dipsaus en een stukje vlees. Vouw het dicht als een pakketje.

  • Artikelnummer: REC494
  • In voorraad