Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Matcha cakerol met rode bonen

Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal porties: 6



INGREDIËNTEN
Cakerol:

  • 4 grote eieren
  • 60g fijne kristalsuiker
  • 60g cakemeel
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 55g volle melk
  • ½ tl zout
  • 3 tl matchapoeder
  • 4 druppels groene kleurstof
  • ½ tl wijnsteen of citroensap

Crèmevulling:

  • 400ml slagroom
  • 150ml mascarpone
  • 16g vanillesuiker
  • 1 blikje rode bonenpasta (adzuki)

Toppings:

  • 200g verse rode vruchten
  • Pocky matcha koekjes

Keukenbenodigdheden:

  • Bakvorm (28x28 cm)

BEREIDINGSWIJZE
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Zorg ervoor dat de kom van de eiwitten vetvrij is en dat er geen enkele eidooiers in zitten.

Verwarm de oven voor op 160°C (onder- en bovenwarmte) en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Zet opzij.

Meng in een kom de eidooiers, 30 gram suiker, zout, groene kleurstof, zonnebloemolie en melk tot een glad mengsel. Zeef het cakemeel en de matchapoeder in een kom. Voeg dit vervolgens toe aan het eidooiermengsel en meng het goed door elkaar. Mix in een kom de eiwitten met de wijnsteen tot het schuimig is. Terwijl je blijft mixen,  voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Mix tot je zachte pieken hebt. Spatel in drie batches de opgeklopte eiwitten bij het eidooiermengsel.

Giet het beslag in de bakvorm. Zorg dat alle hoeken met het beslag is gevuld. Bestrijk de bovenkant glad. Sla de bakvorm een paar keer op het aanrecht om de luchtbellen te verwijderen. Bak de cake circa 23 minuten.

Haal de cake uit de oven en leg een schoon bakpapier op de bovenkant van de cake. Draai het voorzichtig om en verwijder de cakevorm. Trek het bakpapier eraf, deze kant wordt de buitenzijde van de cakerol. Draai het nogmaals voorzichtig om en laat het circa 30 minuten afkoelen. 

Crèmevulling
In de tussentijd maak je de crème. Mix de slagroom met mascarpone in een kom en voeg 2 pakjes vanillesuiker toe. Klop door tot de slagroom stijf is.

Snijd aan de bovenkant een randje van de cake schuin af. Verdeel 250 gram slagroommascarpone gelijkmatig over de cake en laat aan de boven- en onderkant ongeveer 1 à 2 cm vrij. Spuit een strookje rode bonenpasta op de slagroom.

Rol de cake met behulp van het bakpapier strak op. Met bakpapier en al zet je de cakerol in de koelkast voor circa 30 minuten.

Versier de cakerol met de overige slagroom en verse rode vruchten.

  • Artikelnummer: REC485
  • In voorraad