Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Nian Gao: Chinese Nieuwjaarsrijstcake

Maak indruk tijdens Oud en Nieuw met deze prachtige rijstcake!



Nian Gao wordt het hele jaar door gegeten, maar het is vooral een populaire nieuwjaarstraditie in China. Men gelooft dat het geluk brengt, omdat “nian gao” klinkt als “jaar hoog”. Dus het staat symbool voor het hoger reiken in het nieuwe jaar. En vis is populair omdat het in het Chinees klinkt als overvloed (“yu”). Kan jij ook wel wat geld gebruiken in 2019? Maak dan deze Nieuwjaarscake! ;) Het fijne is dat het mooi is, maar ook super makkelijk om te maken!



Het beste is om de rijstcake de avond van tevoren te bereiden.



Bereidingstijd: 40 minuten




Ingrediënten voor 18 visjes:

  • 200g kleefrijstmeel
  • 100g tarwemeel
  • 25g rijstmeel
  • 160-180g suiker
  • 400ml kokosmelk
  • 150ml water
  • 1 el maïsolie
  • Oranje en zwarte kleurstoffen

Benodigdheden:

  • Mallen in de vorm van een vis


Zo maak je het


Kook water met suiker en laat het afkoelen. Doe intussen alle meel bij elkaar in een kom. Voeg kokosmelk toe en roer goed. Voeg het afgekoelde suikerwater en de olie toe aan het meelmengsel. Doe een kleine gedeelte van het beslag in een andere kom en voeg hier een klein beetje oranje kleurstof aan toe.



Vet de mal in met wat olie. Bedruppel de delen die je graag oranje wil hebben met de oranje kleurstof. Vul de “ogen” van de vis met de zwarte kleurstof. Stoom het 3 minuten. Voeg het beslag toe en stoom het 30 minuten op hoog vuur. Let op: laat de mal niet in direct contact komen met metaal. Gebruik liever een waterbad om te stomen.



Herhaal dit proces totdat al het beslag op is. Gebruik de mal niet om urenlang te stomen. Hou je aan de grens van 30 minuten en laat dan de mal afkoelen. Laat de rijstcake in de mal een nachtje afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar het niet in de koelkast, want dan kan de vis scheurtjes vertonen.



Haal de volgende dag de vis uit de mal. Begin met de staart, ondersteun het en haal voorzichtig de rest van het lichaam uit de mal. Leg de vis direct op de serveerplaat. Als je het verplaatst van bord naar bord, zal de vis namelijk scheuren.



  • Artikelnummer: REC254
  • In voorraad