Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Thit Kho Trung: gekarameliseerd varkensvlees met eieren

Bereidingstijd: 30 minuten


Kooktijd: 1 uur en 15 minuten


Aantal porties: 6



Gekarameliseerd varkensvlees met eieren, ook wel bekend als thịt kho trứng, is een klassiek en immense populair gerecht in Vietnam. Dankzij het langzaam koken van het vlees wordt het supermals en heerlijk. Het is een alledaags gerecht dat ook gretig aftrek vindt tijdens het Vietnamees Nieuwjaar (Tet).



INGREDIËNTEN

  • 1kg buikspek
  • 8 tot 10 eieren
  • 100g suiker
  • 50 ml water
  • 500 ml kokoswater
  • 50ml nuoc mam-saus
  • ½ tl zout
  • ½ tl witte peper
  • 4 knoflookteentjes

BEREIDINGSWIJZE


Kook de eieren 10 minuten en spoel ze vervolgens af in koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze afkoelen voordat je ze pelt. Zet opzij.



Snijd de buikspek in blokjes van 4x4 centimeter. Houd de korst. Kook 2 liter water in een grote sauspan. Pel de knoflookteentjes, hak twee ervan in stukjes en voeg ze toe aan het kokende water. Voeg het vlees en zout toe. Zet het vuur op een lager standje en laat het water 15 minuten sudderen. Verwijder onzuiverheden tijdens het koken. Zet het vuur uit en zet de sauspan opzij.



Bereid de karamel met suiker en water in een pan op middelhoog vuur. Zodra de suiker een beetje bruin begint te kleuren, roer je de vloeibare karamel snel. Zet het vuur uit.



Voeg direct de blokjes varkensvlees en overgebleven 2 knoflookteentjes toe. Combineer de ingrediënten met de karamel en zet het varkensvlees terug op het vuur. Bruin de ingrediënten snel, terwijl je het vlees bedekt met karamel. Voeg het kokoswater, nuoc mam-saus en zout toe. Doe de deksel op de pan en laat het gekarameliseerde varkensvlees 1 uur en 15 minuten sudderen.



30 minuten voordat het varkensvlees klaar is, kun je de hardgekookte eieren en peper toevoegen aan de pan.

  • Artikelnummer: REC519
  • In voorraad