Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Nongshim Instant Noodles Shin Red Super Spicy. Klik hier voor meer informatie >

Toshikoshi Soba: Japanse nieuwjaarsnoedels

Stap het nieuwe jaar in met een verwarmende kom boekweitnoedelsoep: Toshikoshi Soba. Japanners eten dit met Oud en Nieuw, omdat de lange noodles een lang leven symboliseren. Boekweit symboliseert (veer)kracht, net als het stugge boekweitgewas. En garnalen zijn een populaire topping, omdat de gekromde rug symbool staat voor “zo’n lang leven dat je rug krom begint te worden”. Dus als jij ook graag een lang leven vol veerkracht wil, dan is dit jouw gerecht ;)



Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 2




Ingrediënten

  • 720ml water
  • Kombu (10x10 cm)
  • 10g gedroogde bonitovlokken
  • 2 el  mirin
  • 2 el sojasaus
  • ¼ tl keukenzout
  • 200g gedroogde sobanoedels

Toppings:

  • Ebi tempura (gefrituurde garnaal)
  • 4 plakjes viscake
  • 2 bosuitjes, gesneden 
  • Babyspinazie


Zo maak je het


Week de kombu in water, het liefst de avond van tevoren.



Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet het water af en spoel de noedels om. Verdeel vervolgens de noedels over twee eetkommen.



Giet het water met kombu in een medium sauspan. Breng het langzaam aan de kook op medium laag vuur. Wanneer het water bijna begint te koken, verwijder je de kombu.



Voeg de bonitovlokken toe en laat het 30 seconden sudderen. Zet dan het vuur uit en laat de bonitovlokken zinken naar de bodem van de sauspan. Laat de vlokken zo’n 10 minuten weken in het water. Bereid in de tussentijd de toppings voor.



Haal de bonitovlokken uit de sauspan. Voeg de mirin, sojasaus en keukenzout toe. Breng het opnieuw aan de kook.



Giet de bouillon uit over de sobanoedels. Garneer met viscake, spinazie, ebi tempura en gesneden bosuitjes.



Itadakimasu! Eet smakelijk!



  • Artikelnummer: REC256
  • In voorraad