COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Matcha Bavarois Cake

Bereidingstijd: 180 minuten
Personen: 10



Ingrediënten


Kruimelbodem
- 160g Oreo-koekjes* 
- 100 boter
- 210g Japanse azukibonen

Bavarois
- 500 ml melk
- 1 el pure matchapoeder*
- 5 eierdooiers
- 2 el + 2/3 kop fijne kristalsuiker
- 8-10 gelatineblaadjes
- 300 ml slagroom
- 5 eiwitten

Extra benodigdheden
- 1 springvorm Ø 18 cm


Bereidingswijze


Kruimelbodem
1. Verwijder de vulling van de oreokoekjes. Doe de oreokoekjes in een ziplockzak en verkruimel ze fijn met een deegroller.

2. Smelt de boter in een steelpan en voeg dit toe aan de oreokoekjes. Spatel ze goed door zodat de kruimels vettig worden door de boter. Vind je ze nog te droog, voeg dan nog wat extra gesmolten boter toe. Voor een zoetere kruimelbodem laat je de vulling in de oreokoekjes zitten en verkruimel ze fijn met een deegroller.

3. Bedek de bodem van de springvorm met de verkruimelde oreo’s. Met je vingers of met een glas druk je koekjes stevig aan. Schep de azukibonen op de kruimelbodem en smeer met de platte zijde van een lepel de azukibonen uit.

Bavarois
4. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water gedurende 10 minuten. Verwarm de melk net tegen de kook aan (laat het niet koken) en schep hierin 1 eetlepel matchapoeder. Draai het vuur naar middenlaag en roer goed door tot de matchapoeder geheel is opgelost. Klop de eierdooiers los met 2 eetlepels fijne suiker. Schenk 1 eetlepel warme melk bij de eierdooiers, roer even om en schenk het mengsel weer terug in de pan. 

5. Laat het op zacht vuur al roerend 1 minuut doorkoken. Haal de steelpan van het vuur en voeg hierin de uitgeknepen gelatine, roer even goed door tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel iets afkoelen.

6. Klop de slagroom lobbig. Klop met een mixer tot de slagroom een structuur heeft van een yoghurtsubstantie. Deze glijdt nog van de garde als je die optilt. Spatel de slagroom door het eiermengsel.

Eiwit kloppen
7. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 100 gram suiker toe. Het eiwit is stijf als je de kom kan omkeren zonder dat het eruit loopt. Spatel de eiwitten bij de rest van het mengsel. 

8. Giet het mengsel in de springvorm en laat het gedurende 1 à 2 uur opstijven in de koelkast. Strooi een hoeveelheid matchapoeder bovenop de bavarois.

9. Smakelijk eten! 

  • Artikelnummer: REC83
  • Herkomst: Japan
  • In voorraad