COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Matcha cheesecake met osmanthusbloemen

Osmanthus bloemen worden in China vaak gebruikt om kruidenthee te trekken. De bloemen hebben een zoete geur, waardoor het ook geschikt is om desserts te maken. 

Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 8



Ingrediënten
- 1,5 el matchapoeder
- 160g Oreo's
- 60g ongezouten boter
- sap van 1/2 limoen
- 250 ml gecondenseerde melk
- 500g roomkaas
- 400 ml ongeklopte slagroom
- 1 zakje klopfix

Gelatinemix
- 2 tl gelatinepoeder
- 4 el water

Osmanthuspudding
- 18g kandijsuiker
- 1 el gelatinepoeder
- 2 el water
- 2 el gedroogde osmanthusbloemen

Extra benodigdheden
- Ronde springvorm 18 cm


Bereidingswijze
1. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen goed in.


2. Verwijder de vulling van de Oreo's. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. (voor een zoetere kruimelbodem laat je de vulling in de koekjes zitten).

3. Smelt de boter in een steelpan en voeg dit toe aan de kruimels. Meng alles goed door elkaar, zodat de kruimels vettig worden door de boter. Vind je ze nog te droog, voeg dan nog wat extra gesmolten boter toe. Leg de kruimels in de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.

4. Doe de matchapoeder in een kom en voeg beetje bij beetje water toe en roer totdat het een glad vloeibaar papje wordt.

5. Zorg dat de slagroom goed koud is en haal het pas op het laatste moment uit de koelkast. Voeg de klopfix voor het kloppen toe aan de slagroom. Klop de slagroom op tot het stevig is. Zet het weer terug in de koelkast.

6. Meng in een kom 2 theelepels gelatinepoeder met 1 eetlepel water. Zet het opzij gedurende 5 minuten. Verwarm in een sauspan 4 eetlepel water en voeg vervolgens de gelatinepoeder toe. Roer goed totdat de gelatine is opgelost. Zet de gelatinepoeder opzij en laat het op kamertemperatuur komen (niet laten stollen).

7. Klop de roomkaas op tot het goed zacht is en voeg vervolgens de matcha toe. Meng de matcha goed door de roomkaas heen. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk, de limoensoep en de gelatinemix toe. Roer het voor 5 minuten.

8. Haal de slagroom uit de koelkast en vouw voorzichtig de stijfgeklopte slagroom door het roomkaasmengsel heen. Meng alles goed door elkaar tot je geen slagroom meer ziet.

9. Giet het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en laat de cheesecake minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

10. Osmanthus pudding: Doe 1 eetlepel gelatinepoeder met twee eetlepel koud water in een kom. Zet het opzij. Week de osmanthus bloemen in een kom met koud water en giet het water af.

11. Verwarm 200 ml water in een pan en voeg de kandijsuiker toe. Roer totdat het suiker is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de pan en roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de osmanthus bloemen toe. Haal de sauspan van het vuur en giet het water in een maatbeker. Zet het opzij en laat het op kamertemperatuur komen (niet laten stollen).

12. Giet de vloeibare gelatine over de cheesecake heen. Zet de cheesecake weer terug in de koelkast en laat het voor minimaal drie uur opstijven.


  • Artikelnummer: REC169
  • In voorraad